Deking podovi su podovi koji se sastoje od ploča ili dasaka od drveta ili drugog prirodnog materijala koji se postavljaju na postojeći pod. Oni su estetski privlačni i daju prirodan izgled prostoru u kojem se koriste.

Postavljanje deking podova zahteva određeno znanje i iskustvo. Prvo, potrebno je temeljno očistiti i poravnati postojeći pod kako bi se osiguralo da je površina ravna i čista. Potom se deking ploče ili daske postavljaju preko postojećeg poda, počevši od unutrašnjeg ugla prostorije i postavljajući ih prema van. Ploče ili daske se postavljaju u različitim pravcima kako bi se sprečilo širenje vlage.

Kada se postavljaju deking ploče, potrebno je obratiti pažnju na to da su ploče ispravno postavljene, da su dobro pričvršćene i da su spojevi među pločama dobro zatvoreni. To se može postići korišćenjem specijalnih lepkova i čavli za podove.

Deking podovi zahtevaju redovno održavanje kako bi se održala njihova estetska privlačnost i otpornost na habanje. Potrebno ih je redovno čistiti i premazivati zaštitnim premazom kako bi se sprečilo propadanje drveta.

U svakom slučaju, preporučuje se da se deking podovi postavljaju od strane stručnjaka koji imaju iskustva i znanja u ovom poslu, kako bi se osiguralo da su podovi pravilno postavljeni i da će dugo trajati.